På udvalgets seneste møde blev det besluttet, at udvalget skal arbejde videre med kultur i skolen, som skal medvirke til at fremme integration og forebygge radikalisering – fokus skal være på en interkulturel skoletaske.

Den interkulturelle skoletaske bygger på ønsket om at alle børn skal blive så dygtige som muligt uanset social baggrund. Det er vigtigt at alle elever trives og er glade for at gå i skole – og med deres skolegang får et godt indblik i nordisk såvel som dansk kultur.

Den interkulturelle skoletaske skal også være med til at øge elevernes viden om kulturen i de forskellige nordiske lande, i bred forstand. Derfor vil de Nordiske Priser også indgå som en kanon i den interkulturelle skoletaske, således at eleverne får mulighed for mere undervisning i Nordisk kultur.

Skolen er nøglen til et trygt og godt samfund. Skolen er folkets skole og bør være en skole, der er førstevalg for forældre i hele norden. Samfundets skole er en helt uvurderlig del af at give vores børn og unge den bagage der skal til for at sikre, at de kan vælge deres egen fremtid.

Norden var de første i verden, der sikrede skolegang til alle børn, uanset om de kom fra gode eller ringe kår. Høj som lav, dreng som pige, så skulle man i skole og lære at læse, skrive og regne. En idé som i den grad har været med til at bygge det fantastiske land, vi lever i. Og som socialdemokrater vil vi holde fast i, at vi også i fremtiden skal have en stærk fælles folkeskole. Det er en af de vigtigste byggesten til at bygge fremtidens Norden.

Socialdemokraterne i Kultur- og Uddannelsesudvalget sætter stor pris på den konstruktive tone, som danner grund for det gode samarbejde, som udvalget over det sidste år har haft på udvalgets sager.

Socialdemokraterne i Kultur- og Uddannelsesudvalget er Jorodd Asphjell, formand, Annette Lind, Tuula Peltonen og Peter Johnsson.

Følg vores arbejde på:

 https://www.facebook.com/s.nordisk

 https://twitter.com/SocNR